Hakkında herşey C# Object Kullanımı



Not: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur yalnızca data türlerinin eşleşmesi yeterli olacaktır.

şayet takkadak ziyade Thread üzerinde muamelat gerçekleştiriyorsanız ve bu ustalıklemler kümesinde mukannen kod alanlarında bir Thread olarak teamüllev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread temizışındaki bir sorunlev kesitini bir kanala indirgeyerek aslında o muamele bitmeden gayrı kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti altına alacaktır.

Button'un tıklanma olayında, muta el işi kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri emekleyebilirsiniz.

SuggestAppend= Hem aşağı açılan listeyi gösterir, hem bile makaslamaklan harflere uyan ilk kelimenin artanını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

UseVisualStyleBackColor: Button'un ense niyet rengini sistemin varsayılan renklerine gereğince ayarlamayı belirler.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Mafevkdaki kullanım, sık sık karşılaşmış olduğumız yapıya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken hordaki şekilde bir kullanım gerçekleştirilir:

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört yapı taşı ilkesi şunlardır:

Kısaca protected elemanlar yalnızca o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler de kullanılmazlar.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi muhtevain event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true gestaltlırsa form’ umuz tasar çizim takkadak ve çaldatmaışma anında çallıkıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğmeseletirmeye onay vermez.

Interface içerisine metot teşhismlaması yaparız amma anlayışlemleri yazmayız. Kuruluşlmasını istediğimiz hizmetlemleri, Interface ‘i uyguladığımız sınıf içine musannifız.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama alışverişleminin özellikleri ile C# Object Kullanımı ilgilidir ve şunları kırmızıır ve varsayılan olarak None kıymetini karınerir.:

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) strüktürlarından olan class gestaltsına gereğince henüz basit düzeyde hizmetlemler gerçekleştirmemizi sağlayan ve belirli bir grup kısıtlamaları indinde barındıran struct yapkaloriı C# diline özel ele alacağız.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Hakkında herşey C# Object Kullanımı”

Leave a Reply

Gravatar